+389 2 3092990 Пон|Mon - Пет|Fri 09h - 19h Саб |Sat 09h-14h

IDEAL WORK
ИТАЛИЈАНСКИ ДЕКОРАТИВНИ ПОДОВИ

Ideal Work® – Италијански системи и решенија за декоративни подови кои овозможуваат да добиете уникатен, привлечен и вреден финиш, обезбеден од квалитетни материјали и врвни мајстори

Основана 1997 година, Ideal Work од Италија брзо стана водечка европска компанија во подните системи и сите видови декоративни подови. Ideal Work воведе многу новини на пазарот на декоративни подни и ѕидни облоги, како што е патентираниот систем SassoItalia, Microtopping, венецијанското терацо или Lixio Microterrazzo, Architop и други системи за реновирање на постојните бетонски подлоги.  

Ideal Work има ISO 9001: 2008 сертификат.

Microtopping® е совршено решение за оние што сакаат непрекинати површини, природни и иновативни, за да го направат просторот уникатен. Тој е идеален за модерни и минималистички простори.
Можно е да се применат повеќе дизајни и ефекти користејќи различни методи на аплицирање, боење или киселини, за постигнување на бараната површина.
Microtopping® е наменет за оние кои тежнеат кон целовита површина, бидејќи истиот овозможува изведба на површини во ентериери и екстериери без површински фуги.

Благодарение на своите извонредни својства, Microtopping® не е идеален само за подни, туку и за вертикални површини и може да се користи на малтерисани ѕидови, скали, гипс плочи, како и за завршна обработка на кади и туш кабини.

КАРАКТЕРИСТИКИ НА MICROTOPPING

Во само 3 mm дебелина, со Microtopping® можно е да ги обновите постоечките бетонски, керамички и др. површини без да мора истите да се отстранат.
Microtoping има извонредна отпорност и флексибилност, брз е и лесен за аплицирање, одржување и чистење. Неговите перформанси се многу високи:

 • има совршена изведба дури и на светли подови.
  има одлични својства на адхезија и висока отпорност кон тековен и интензивен сообраќај;
 • обезбедуваат добра заштита од пенетрација на вода и сол за одмрзнување;
 • обезбедува одлична заштита од УВ зрачење и исклучителна отпорност на климатски промени;
 • има висока топлинска спроводливост, а во состав на подни системи за греење, кога се загрева не ослободува супстанци, задржувајќи на тој начин добар квалитет на воздухот.

ПРЕСЕК НА MICROTOPPING ПОДНА ПОДЛОГА

2 основни слоеви + 2 завршни слоеви
А. Подготовка на подлогата
Б. Примена на прајмер
1. Примена во 2 слоја на Microtopping BC
2. Брусење и чистење со сува површина
3. Апликација на прв слој на Microtopping FC
4. Брусење и чистење со сува површина
5. Примена на 2-ра рака на Microtopping FC
6. Брусење и чистење со сува површина
7. Примена на Ideal PU WB

ПРЕСЕК НА MICROTOPPING ЅИДНА ПОДЛОГА

А. Подготовка на подлогата

Б. Примена на Primer R-R

1. Примена на една рака на Microtopping BC

2. Примена на Microtopping HP

3. Примена на Microtopping FC

4. Заштитен третман со Ideal PU78

ACID STAIN

Единствен и извонреден изглед. Acid Stain® е вистинското решение за подна површина која е дизајнирана и реализирана врз основа на крајните барања на клиентот.

Тоа се подови направени од специфични киселини врз основа на соли на метал кои продираат во бетонот и ја менуваат бојата за да создадат уникатни и долготрајни ефекти.

Реактивни дамки не прават филм, туку хемиски ја менуваат бојата на бетон, создавајќи трајни, различни или проѕирни ефекти, многу слични нијанси на природен камен.

Бетонските подови го губат својот едноставен изглед и стануваат поприродни и поубави.

КАРАКТЕРИСТИКИ НА ACID STAIN

 • Acid Stain® боите се подолготрајни и поотпорни на абење од бетонските површини покриени со акрилни бои или смоли кои може да се истрошат, кршат или отстранат.
 • Поради хемиската реакција со бетон, Ideal Work киселините стануваат дел од површината. Тие не бледеат, не се предмет на гребнатини, абење и пукање и се отпорни како самите бетонски плочи.

ПРЕСЕК НА ACID STAIN ПОДНА ПОДЛОГА

 1. Подготовка на поддршката
 2. Апликација Ideal Stain
 3. Перење
 4. Aпликација на Ideal Hard
 5. Примена на Petrotex-s

SASSO ITALIA

Sasso Italia® е подна облога со одличен визуелен ефект, кој многу брзо се аплицира, односно реализира.
Со Sasso Italia® можете да создадете геометриски форми, бои и специфични совпаѓања и комбинации со други материјали, како скапоцени мермерни агрегати, цигли, природни камења, ослободувајќи ја вашата креативност.
Овој под опфаќа само 3 cm декоративен слој. Затоа е исклучително флексибилен и погоден за обновување на постоечките подови. Во овие случаи, примената на IDEAL BOND ќе биде неопходна за да се врзе новиот бетон со постојната бетонска подлога.
Совршен е за јавни плоштади, шеталишта и тераси. Пешачкиот и товарниот сообраќај не е проблем за овој подот, чијашто отпорност на компресија е поврзана со дебелината на бетонските подлоги.
Површината на SassoItalia® може да се третира со специјални заштитни премази кои штитат од прав и вода, за да се обезбеди долготрајна убавина. Во ладни климатски области, во зависност од циклусот за замрзнување / одмрзнување или во контакт со морска вода, се нанесуваат специјални средства отпорни на екстремни услови. Таквите површински третмани се аплицираат по завршување на поставувањето. За овие подови не е потребно посебно одржување. Од ден на ден и од година во година, може да се чистат само со вода како и секоја друга бетонска површина, притоа задржувајќи ги своите оригинални карактеристики непроменети со текот на времето.

ПРЕСЕК НА SASSO ITALIA ПОДНА ОБЛОГА

А. Подготовка на површината

 1. Примена на прајмер Ideal Bond
 2. Подготовка на SASSO ITALIA смеса
 3. Измазнување
 4. Аплицирање на површински деактиватор
 5. Перење
 6. Заштитет третман (опционално)

Nuvolato Architop® е совршен производ за создавање на висококвалитетни и отпорни површини на цементна основа и е естетски многу прифатлив.

Може да се примени рачно, користејќи глетери/топчести мелници или машински амортизери.

Со максимална дебелина на под од 3-4 mm добиениот ефект е оној на континуирана површина без експанзивни фуги, брутални, современи, неопределени, создадени со силни, моќни материјали, како цемент. Совршено решение е за современи минималистички домови, индустриски стилови, јавни, изложбени и комерцијални простори.

Доаѓа во 30 бои и може да се обработува на 3 различни начини во зависност од употребата на просторот и тоа како глатка обработка, четкана обработка и сунѓереста обработка за надворешни површини.#db1f29

КАРАКТЕРИСТИКИ НА NUVOLATO ARCHITOP ПОДНА ОБЛОГА

Mоже да се користи на отворени и затворени простори, може да се нанесе на било коja подлога, дури и во присуство на подно греење. Таа е идеална за реновирање на постојните бетонски, керамички, мермерни подлоги без потреба од уривање на старата површина.

Поради својата висока отпорност и капацитет за прилепување, погоден е за обновување на големи индустриски и комерцијални подови. За надворешна употреба гарантира одлична отпорност на хемиски и атмосферски влијаниа, абразија, пукање и мраз.

Nuvolato Architop® овозможува детално прилагодување: финишот му се доделува на дизајнерот.

ПРЕСЕК НА NUVOLATO ARCHITOP ПОДНА ОБЛОГА

 1. Подготовка на поддршката
 2. Примена со магична лопатка на Colour Hardener + Architop Catalyst мешавина – прва рака
 3. Примена на Colour Hardener + Architop Catalyst мешавина – втора рака
 4. Обработка со хеликоптер
 5. Чистење
 6. Примена на смола

LIXIO

Со Lixio® се обновува големата италијанска традиција на венецијанските подови. Амблемот на класицизмот, елеганцијата и префинетоста, има свои корени во Венеција од времето на ренесансата.

 • Денес, благодарение на IDEAL WORK, венецијанското терацо се враќа со модерно и иновативно декоративно покривање.
 • Потребни се 5-6 милиметри дебелина за да се создаде оригинално континуирано поплочување, составено од цементна база и висококвалитетни италијански мермери чипови, кои може да се мешаат во разни комбинации на бои и завршни слоеви.
 • Со Lixio®, може да се репродуцираат древните уметнички и рачни вештини, некогаш ексклузивната традиција на венецијанските мајстори.

КАРАКТЕРИСТИКИ НА LIXIO ПОДНА ОБЛОГА

Kласичната душа на Lixio® совршено се вклопува во современиот дизајн и историските и традиционалните поставувања, за дискретен и добредојден луксуз.

Lixio® може да се користи и во затворени простории и на отворено (отпорен на УВ зраци и неповолни временски услови), со сјајна завршна обработка, без лизгање, и е идеален за: станбени и комерцијални области, хотели, музеи и јавни објекти.

Благодарение на различните обоени мешавини и широк избор на достапни мермерни чипови, Lixio® овозможува бесконечна разновидност на бои.

Lixio® подовите се екстремно отпорни на абразија од густ сообраќај и бараат минимално одржување.

ПРЕСЕК НА LIXIO ПОДНА ОБЛОГА

А. Подготовка на површината

Б. Примена на епоксиден слој и кварц

 1. Апликација Lixio
 2. Измазнување
 3. Грубење
 4. Полнење
 5. Полирање
 6. Заштитно приложување
Close Menu