+389 2 3092990 Пон|Mon - Пет|Fri 09h - 19h Саб |Sat 09h-14h

KRAIBURG RELASTEC
СПОРТСКИ ПОДОВИ

SPORTEC® Sportböden und Elastikschichten

Германската компанија Kraiburg Relastec е основана во 1947 година, и од самиот почеток се бави со преработка на гума и производство на гумени гранулати. Денес на пазарот се нудат разни типови на гумени подлоги и плочи, за повеќе намени во разни димензии и бои.

SPORTEC® се гумени подлоги и плочи специјализирани за спортски намени. Тие може да се користат како за внатрешни, така и за надворешни спортски терени. Се одликуваат со висок степен на апсорпција на удар и бучава.

SPORTEC® подните облоги се изработени од 100% рециклирани гуми и се состојат од фино зрнест обоен EPDM гранулат, кој им дава живописен изглед и привлечност.

Совршена удобност при чекорење (трчање), намален звук на удари, стабилност и лесна инсталација и одржување, се карактеристиките што ги идеално решение за употреба во групни и индивидуални спортови.

SPORTEC® подните облоги имаат Cfl-s1 сертификат за заштита од пожар (тестиран според EN 13501-1). Производите на SPORTEC®, исто така, имаат А+ оценка за VOC пропустливост што е во согласност со прописите AFSSET. Дополнително тие имаат високи анти-лизгачки својства R10 / R9 (според DIN 51130 и DS етикетата).

SPORTEC® подови за кошарка, ракомет, фудбал.....

Без разлика дали се за затворен простор или за на отворено, SPORTEC® нуди решение за спортските површини да се користат во текот на целата година

Карактеристики што ги нуди нашиот спортски под

 

  • Еластичност: да се спротивстави на изложеноста на разни динамични движења (вртење, забрзување, скокање) и оптоварувања за време на играта
  • Удобност на играчот: за да се спречат повредите на мускулно-скелетниот систем и зглобовите на играчите и да се избегнат повреди од паѓање
  • Доволно (потребно) отскокнување на топката: така што спортскиот натпревар може да се игра без никакви проблеми
  • Отпорност на временски услови: овозможување на производот да се користи во затворени и отворени простори и при разни климатски услови.
  • Лесна инсталација: економична ефикасност, бидејќи нема потреба од тешки машини
  • Лесно чистење и одржување: брзо и лесно за секого

Отскокнување на топката

Комфорност на играчот

Тивок и отпорен

Производи за фитнес центри (weight lifting, јога, пилатес, кардио вежби)

Совршената удобност, извонредни особини на звукот на удар, намалување на силата, стабилност и лесна инсталација и одржување, се карактеристиките што ги прават идеално решение за употреба во фитнес центри од сите видови.

Достапен во различни атрактивни бои, SPORTEC® овозможува персонализиран дизајн на подот.

ВЕШТАЧКА ТРЕВА

SPORTEC® – нова генерација на сигурна подструктура за различни видови на вештачка трева. Како готови ролни, тие се алтернатива на конвенционалните еластични и гранулирани потструктури со полна вештачка трева. Специјално соединение на гумени гранули со високи перформанси го прави SPORTEC® иновативна подструктура за вештачки терени.
Специјалниот состав значи добро враќање на топката, извонредно намалување на силата и добра дренажа.

Вештачка трева согласно стандардите за одлична безбедност за indoor спортови нејзино користење на отворено

Close Menu