+389 2 3092990 Пон|Mon - Пет|Fri 09h - 19h Саб |Sat 09h-14h

MAPEI
Италијански лепила, лакови и маси за порамнување

È tutto OK, con Mapei

MAPEI е светски лидер во производството на лепила, заптивки и хемиски производи за градежната индустрија. Со текот на годините Mapei стана клучен партнер на сите што работат во индустријата, создаде илјадници специфични производи со својства и карактеристики за да ги задоволат нивните потреби. Од хидроизолација на приватни базени до звучна изолација на театри и обновување на историски објекти, по нешто за секој сектор од градежната индустрија со производи и решенија кои гарантираат зголемена еластичност и заштеда во материјали и енергија.

ULTRABOND - Лепило

Двокомпонентен, епоксидно-полиуретански лепак за лепење на сите видови и димензии на паркет нa нови цементни подлоги. Исто така е погоден за лепење на паркет на веќе постоечки стари облоги: дрво, керамика, мермер и др. Тој е идеален за лепење паркет на подови со подно греење.

Технички карактеристики:

Конзистенција: комп. А: пастозна; комп. Б: пастозна.
Боја: комп. A: беж или кафеава; комп. Б: бела.
Мешање сооднос: комп. А : комп. Б = 90 : 10.
Времетраење на смесата: 60-70 минути.
Отворено време: 1 час.
Проодност: после 24 часа.
Брусење: по 3 дена.
Апликација: назабена шпатула бр. 2 и 4.

ADESILEX - Лепило

Лепило врз основа на синтетички смоли и алкохол за лепење на дрвени подни облоги. Примери за примена: лепење на ламиниран паркет и сите видови паркет со помали димензии чувствителни на влага.

Технички карактеристики:

Конзистенција: кремаста паста. Боја: беж. Запаливост: Да. Работна температура: од + 10 ° C до + 30 ° C Отворено време: околу 10-20 минути. Проодност: после 24 – 72 часа. Растварање: кога е целосно суво (по најмалку 72 часа). Примена: назабена лопатка. Потрошувачка: 0,6-1,2 кг / м2.

ADESIVIL - Лепило

Водоотпорен лепак за винил, погоден за лебдечки подови и лепење на споеви кај готов паркет и ламинат.

Технички карактеристики:

Конзистенција: вискозна течност. Боја: бела. Отворено време: 5-10 минути. Проодност: после 12 часа. Финално стврднување: по околу 24 часа. Отпорност на вода: класа D3 според EN 204-205. Складирање: 24 месеци заштитено од мраз. Нанесување: екстакција директно од шишето. Потрошувачка: 0,025 kg / m линеарна; 0,1-0,2 кг / м².

За целата гама на производи побарајте информација во нашиот showroom.

Close Menu