+389 2 3092990 Пон|Mon - Пет|Fri 09h - 19h Саб |Sat 09h-14h

ЗА НАС

АСПРОМ ДООЕЛ Скопје е компанија основана во 1993 година. Специјализирана за изведба на подополагачки работи и овластен претставник за продажба на разни типови производи од програмите на реномирани светски фирми. Сите оние кои секојдневно се опкружени со производите на АСПРОМ во својот дом, градинка, училиште или работа, живеат во побезбедна и поздрава средина, инспирирана од широк спектар на бои, модели и текстури кои го надополнуваат нивниот простор, што го прави повеќе практичен и поудобен од било кога.

Наша цел

Следење на најновите трендови од областа на подополагачките работи и производите потребни за нивна квалитетна изведба. Создавање на задоволни купувачи преку навремена испорака на материјалите и одличниот квалитет на изведените работи.

Производи

Готов трослоен паркет, ламинат, LVT подови,  PVC подови,  линолеум, теписи и теписони, декоративни подови на цементна база, спортски подови, епоксидни подови, Decking – композитно дрво, подигнати подови, лепила, лакови и маси, лајсни. 

Техничка опременост и алати

 • Машина за сачмарење на бетонска кошулка (производител BLASTRAC) – Работната ширина на машината за сачмарење изнесува 254 мм и има капацитет до 130 м2/h на бетонска подлога. Машината е опремена со правосмукалка која обезбедува чиста површина и го всмукува правот при самото сачмарење. Се користи за отстранување на дотраени индустриски подови, за површинска обработка на бетонски кошулки и нивна припрема за наливни подови.
 • Машини за стругање паркет
 • Машини за полирање паркет
 • Индустриски правосмукалки
 • Циркулари
 • Убодна пила
 • Вибрациона брусилка
 • Бормашини
 • Фенови за заварување електроди
 • Пили за лајсни
 • Компресори и други неопходни машини
 • Рачен виљушкар
 • Транспортни и патнички возила

Сертификати и признанија

Референтна Листа

o Станбени објекти на Golden Art, Скопје (готов паркет Tarkett)

o Станбени објекти на ЗСФ, Скопје (готов паркет Tarkett)

o Станбен комплекс Настел, Скопје (цементна и бетонска кошулка, готов паркет – Tarkett)

o Станбен објект на Хамер Констракшн, Скопје (готов паркет – Tarkett)

o Станбен комплекс Соравиа, Скопје (готов паркет – Tarkett)

o Станбен комплекс Панорама Резиденс, Скопје (цементна и бетонска кошулка, готов паркет – Tarkett и епоксиден паркинг систем)

o Станбен комплекс Мида, Скопје (паркет)

o Станбен комплекс Лира, Скопје (паркет)

o Станбен комплекс Кино Карпош, Скопје (паркет)

o Станбен објект на ул.Париска, Скопје (паркет)

o Станбено деловен објект на ул.Ленинова, Скопје (теписон и готов паркет – Tarkett)

o Станбено деловен објект Рива – дирекција на ЕУ, Скопје (паркет и теписон во плочи)

o Станбен објект на Еуромес, Скопје (готов паркет – Tarkett)

o Станбен објект Мадал Бал, Скопје (цементна и бетонска кошулка, готов паркет – Tarkett, класичен паркет  и  епоксиден паркинг систем)

o Станбен комплекс Сити Гарден, Скопје (готов паркет Tarkett)

o Станбен објект Бока Ратон, Скопје (готов паркет Tarkett)

o Надворешен под за тераси за приватни резиденцијални објекти во Скопје (под од дрвен композит од Silvadec)

o Станбен објект Атлантис, Велес (готов паркет Таркетт)

o Проект 145 спортски сали на Министерство за образование (спортски под – систем: гумена подлога и PU материјал)

o Проект 100 тениски игралишта на Агенцијата за млади и спорт (акрилен спортски под)

o Спортска сала Металург, Скопје (цементна кошулка и спортски под – паркет)

o Проект спортски сали на Агенција за млади и спорт (спортски под – паркет и гумена облога)

o Стадион Арена Филип 2, Скопје (PU материјал и атлетска патека)

o Спортски центар Форца, Скопје (стругање, лакирање и обележување на спортски терен)

o Спортски центар Кале, Скопје (изолација, цементна кошулка и спортски под – паркет)

o Спортска сала во општина Маврово Ростуше (спортски под – систем: гумена подлога и PU материјал)

o Станбен комплекс Соравиа, Скопје (монтажа на под од префабрикувана гума во плочи за детско игралиште)

o Спортски Комплекс Јане Сандански, Скопје (цементни кошулки, спортски под паркет – Мондоеластик 22, PVC подна облога, спортска PVC подна облога, епоксиден под)

o Повеќенаменско спортско игралиште во општина Ѓорче Петров, Скопје (акрилен спортски под)

o Пинг понг сала, Скопје – (спортска пвц подна облога)

o Интернационалното училиште НОВА, Скопје (префабрикувана гума во плочи за детско игралиште)

o Болница Плодност Медика, Битола (PVC подна и ѕидна облога и спуштен плафон)

o Реконструкција на болници, Скопје, Тетотво и Велес (PVC подна облога)

o Нова зграда на Гинекологија при Клинички центар, Скопје (репарација на цементна кошулка, линолеум со холкер, PVC ѕидна и подна облога и теписон)

o ЈЗУ Специјализирана болница за геријатриска и палијативна медицина 13 Ноември, Битола (PVC подна облога)

o Воена Болница, Скопје (PVC подна облога)

o ЈЗУ Специјализирана болница за геријатриска и палијативна медицина 13 Ноември, Скопје (PVC подна облога)

o Промедика, Скопје (теписон, PVC подна облога и подигнат под – Lindner)

o Стоматолошка ординација Др. Ковачевска, Скопје (хетерогена PVC подна облога)

o Медицински Центар, Свети Николе (PVC подна облога)

o ЈЗУ 8ми Септември, Скопје (хетерогена PVC подна облога)

o Медицински Центар, Тетово (PVC подна облога)

o  Општа болница Велес, Детско одделение (PVC подна облога)

o Детска Клиника, Скопје – лабораторија (линолеум)

o Мајчин Дом, Скопје (полиуретанска гумена подна облога)

o Клинички Центар – Онкологија, Скопје (PVC подна облога)

o Дежурна служба при ГОБ 8ми Септември, Скопје (PVC  видна облога, Ракохвати, PU подна облога, PU кондуктивна подна облога)

o Здравствен дом – Детско одделение, Гевгелија  (PVC подна и ѕидна облога)

o Центри за дијализа низ Македонија (PVC подна облога)

o Специјална болница Филип Втори, Скопје (линолеум, PVC подна и видна облога, PU подна облога, епоксидна подна облога)

o ПЕТ Центар, Скопје (PVC подна облога, епоксидна подна облога)

o Клиника за Офтамологија, Скопје (PVC подна облога)

o Специјална Болница за ортопедија и трауматологија Св. Еразмо, Охрид (PVC подна облога, епоксидна подна облога) 

o ЈЗУ Општа Болница, Струмица (PVC подна облога, епоксидна подна облога)

o Гинекологија Скопје (ПВЦ подна и ѕидна облога)

o Wilson college, Тетово (епоксиден под)

o Гимназија, Гостивар (PVC подна облога)

o Градинка NOVA, Скопје (цементна кошулица)

o Гимназија NOVA, Скопје (поставување на линолеум со холкер)

o Штулов Универзитет, Тетово (цементна кошулица и PVC подна облога)

o Деканат на Медицински Факултет, Скопје (паркет)

o ОУ во с.Бели, Кочани (PVC подна облога)

o Компјутерски центар – Штулов Универзитет Тетово (подигнат под – Lindner)

o ОУ Иднина, Чаир – Скопје (PVC подна облога)

o ОУ Св. Кирил и Методиј, Тетово (PVC подна облога)

o ОУ Кочо Рацин, Свети Николе (PVC подна облога)

o ОУ Блаже Конески, Прилеп (PVC подна облога)

o ОУ Маршал Тито, с.Муртино – Струмица (арм бет, цементирана кошулка, изолација и PVC подна облога)

o ОУ Јан Амос Коменски, Скопје (спортски под – систем: гумена подлога и ПУ материјал)

o Деловни простории на Фероинвест, Скопје (готов паркет Tarkett)

o Деловни простории на бензиска станица Пуцко Петрол, Скопје (готов паркет – Tarkett)

o Холандска Амбасада, Скопје (теписон)

o Деловен објект Макпрогрес, Виница  (теписон и готов паркет – Tarkett)

o Телекомуникации, Приштина (подигнат под – Lindner)

o Деловен објект на Ekolog Internacional, Тетово (теписон и готов паркет -Tarkett)

o Управна зграда на Македонски Телеком, Скопје (ламинат)

o Деловни простории на ЕCS компјутери, Скопје (теписон)

o Деловни простории на ИК Банка, Скопје (монтажа на теписон)

o Управна зграда на Lek Ljubljana, Скопје (теписон)

o Дирекција на OSCE – зграда на ЗОИЛ Македонија, Скопје (PVC подна облога)

o Управни простории на Центроунион, Скопје (PVC подна облога)

o Компјутерски Центар на Комерцијална Банка, Куманово (подигнат под)

o Административна зграда Т Мобиле, Скопје (теписон во плочки)

o Деловна зграда на Автомакедонија, Скопје (паркет)

o Дирекција на Светска Банка, Скопје (теписон и PVC подна облога)

o Дирекција на АЕК, Скопје (готов паркет Tarkett, PVC подна облога)

o Администартивна зграда на Витаминка, Прилеп (теписон во плочи, PVC подна облога и скали и подигнат под)

o Административна зграда Центар, Скопје (паркет и теписон)

o Административна зграда на Гранит, Скопје (масивен паркет во канцеларија)

o Административна зграда Грант Торнтон, Скопје (теписон во плочи)

o Комплекс со хотел и казино PRINCESS, Богородица – Гевгелија (монтажа на паркет и теписон)

o Хотел Карпош, Скопје (теписон)

o HOLIDAY IN хотел, Скопје (теписон)

o Хотел OK, Скопје (теписон)

o Хотел АРКА – pool бар, Скопје (теписон)

o Хотел MARRIOTT, Скопје (цемента кошулица и епоксиден под)

o Еуро Хотел Градче, Кочани (теписони)

o Административен објект на БЕТОН, Скопје (сачмарење на бетонска кошулка и изведба на епоксиден паркинг систем)

o Хотел MARRIOTT, Скопје (сачмарење на бетонска кошулка и изведба на епоксиден паркинг систем)

o Македонска Филхармонија, Скопје (сачмарење на бетонска кошулка и изведба на епоксиден паркинг систем)

o Продажен салон на Honda, Скопје (готов паркет -Tarkett)

o Реконструкција на ЕВН филијали – Тетово, Гостивар и Куманово (подигнат под – Lindner)

o Шалтер сала на Македонски Телеком, Кочани (коплетно ентериерно уредување)

o Филијала на ЗОИЛ Македонија, Битола (теписон)

o Контролно мерен центар на Македонски Телеком (дабов паркет)

o Базна станица на Космофон во Скопје, Дебар, Тетово и Кичево (антистатик PVC подна облога)

o Продавница на Делта Спорт, ТЦ Рамстор и ГТЦ, Скопје (линолеум)

o Продажен објект на Т-Мобиле, Гостивар и Охрид (антистатик PVC подна облога)

o Реконструкција на ЕВН филијали, Тетово и Велес (линолеум, антистатик PVC и вариолајт завеси)

o Реконструкција на ЕВН филијали, Скопје (линолеум, антистатик PVC и вариолајт завеси)

o KAM Mаркет, Охрид (детска игрална – PVC подна облога)

o АТАМ станица за технички преглед, Скопје (епоксиден под)

o Продажен салон на Sport M во ГТЦ, Скопје (линолеум)

o Продажен салон на Gant и Lacoste во Рамстор, Скопје (поден систем на цементна база)

o Продажен салон на NIKE OUTLET, Скопје (епоксиден под)

o Продажен салон на SPORT VISION, Гостивар (епоксиден под)

o Продажен салон на SPORT VISION во ГТЦ, Skopje (епоксиден под)

o Продажен салон на REPLAY, Скопје (поден систем на цементна база)

o Продажен салон на SUPERDRY, Скопје (поден систем на цементна база)

o Ванилафуд, Скопје (епоксиден под)

o ПСС станици за технички преглед, Скопје (епоксиден под)

o Макпетрол – сервис за миење возила, Скопје (епоксиден под)

o Градска кафана ПЕЛИСТЕР, Скопје (епоксиден под во кујна)

o Карником, Скопје (епоксиден под)

o Хидро Систем, Злетовица (подигнат под – Lindner)

o KEMET CONTROLS, Индустриска зона Бунарџик (подигнат под – Lindner)

o Фабрика за сирење Здравје Радово (епоксиден под) 

o Здравје Радово, млекари во Битола и Куманово (епоксиден под)

o Магацини на Coca Cola – Пивара, Скопје (епоксиден под)

o Кланица на Тинекс, Скопје (епоксиден под)

o Царинска управа, Битола – канцаларии (линолеум)

o Апелационен суд, Битола (подигнат под – Lindner)

o Царинска управа, Скопје – царински терминал и управна зграда (линолеум)

o Манастирски комплекс на Попова Шапка – услужни простории (PVC подна облога)

o Бигорски манастир “Св.Јован Крстител” (паркет-интарзија)

o Македонски Народен Театар (Стар Театар), Скопје (линолеум, теписон)

o Ентериерно уредување во Влада на Македонија

Close Menu